Categorii
   Comanda Direct Furnizor
   Consultanta Tehnica
   Ticket Garantie
   Problema Livrare
   Retur Produse
   Feedback
   Verifica Status


FlexyBot Mini - 4 Motoare

FlexyBot Mini - 4 Motoare
Cod Produs: KRB-29 741
Stoc :12 buc
Pret: 43 RON (TVA inclus)
Fire lipite pe motoare ?:


Cantitate:  

Prezentare generala

Continut kit

Variante de asamblare

       Asamblare cu distantiere din alama

       Asamblare cu suruburi M3

Idei de proiecte

       1. Robot mobil, fara Arduino

       2. Robot autonom comandat de Arduino

 

 

 

 

FlexyBot este o platforma robotica foarte simpatica, simpla si extrem de flexibila. Functioneaza cu doua motoare, cu patru motoare (vezi acest produs), sau cu oricat de multe motoare (pe care le poti asambla tu). Motoarele nu au cutie de transmisie, si nu au nici roti atasate. Si totusi, cum se deplaseaza fara roti ? Raspunsul la aceasta intrebare il vei gasi urmarind filmul de mai jos.

 

 

Sau, acelasi FlexyBot Mini in varianta de asamblare scurta :

 

Platforma FlexyBot iti permite foarte multe posibilitati de asamblare (vezi si imaginile din pagina). Poti folosi suruburi M3 (sa nu uiti piulitele), poti folosi distantiere din alama cu filet (sa nu uiti suruburi si piulite, daca este cazul), poti cupla cele doua parti printr-un singur surub, sau mai multe (si obtii astfel un robot mai mult sau mai putin flexibil).

Inapoi la cuprins

Acest kit contine urmatoarele produse (vizibile in imaginea de mai jos) :

- patru motoare metalice fara cutie de viteze - https://www.robofun.ro/motor-simplu

- doua platforme din plastic (de culoare rosie in imagine)

- un distantier din alama de 60 de mm cu filet la ambele capete - https://www.robofun.ro/distantier-alama-60mm

- doua suruburi M3 - https://www.robofun.ro/subub-otel-3-20?search=surub

Produsele de mai sus iti permit sa asamblezi un Flexy Bot cu 4 motoare in varianta cea mai simpla, flexibila. Daca vrei, poti adauga la comanda suruburi  si  piulite M3 si distantiere din alama cu filet, astfel incat sa obtii varianta de asamblare pe care o doresti. Vezi mai jos pentru alte sugestii de asamblare si ce vei avea nevoie suplimentar pentru fiecare proiect.

 

 

Inapoi la cuprins

 

Variante de asamblare

1. Folosind distantiere din alama (ai un distantier inclus in kit, pentru un robot flexibil, cel din imaginea de mai jos)

 

Folosind distantierul din alama inclus in kit si cele doua suruburi vei obtine un robot flexbil ca in poza de mai sus.

 

 

Daca vrei sa il asamblezi rigid (ca in cele doua poze de mai sus), mai ai nevoie de unul sau doua distantiere si suruburi M3 (pe langa distantierul inclus in kit). Lungimea distantierelor nu este importanta, depinde de tine. In poza este un distantier de 60 mm cu filet la ambele capete (cel inclus in kit).

 

 

2. Folosind suruburi M3

 

Ai nevoie de  suruburi  si  piulite M3 (nu sunt incluse), cate un set din fiecare iti este suficient. Poti alege sa il montezi rigid (cu 3 suruburi si 3 piulite), sau flexibil (cu un singur surub si piulita).

Inapoi la cuprins

 

Idei de proiecte

 

1. Robot mobil, fara Arduino

Ai nevoie de o cutie de baterii (si de 4 baterii AAA, ca sa obtii 6V), un cablu pentru cutia de baterii si de 1 metru de cablu multifilar pentru conectarea motoarelor la cutia de baterii (il vei taia tu in 4 bucati cate 25 de cm fiecare, sau mai scurte). Ca si scule, ai nevoie de un letcon si fludor, si de un sfic sau patent. Daca vrei sa lipim noi toate firele necesare pe motoare, selecteaza din campul de optiuni "da, cu fire lipite", si atunci vom lipi noi firele pe motoare.

Schema de conectare electrica este cea de mai jos.

 

 

 

 

 

Vei obtine un robot simpatic care se deplaseaza pe o singura directie, tot timpul in acelasi sens, ca in filmul de mai jos.

 

 

Inapoi la cuprins

2. Robot autonom comandat de Arduino

Ca sa poti programa diverse actiuni si reactii la stimuli din mediul inconjurator pentru robotul tau (si sa obtii astfel un robot autonom), ai nevoie de o placa Arduino (care este creierul), si un driver de motoare (care permite comanda motoarelor din Arduino). Pe langa asta, ai nevoie de diversi senzori. Fiecare dintre acesti senzori vor fi prezentati mai jos la proiectul respectiv.

Pentru fiecare dintre proiectele care urmeaza (proiecte care necesita Arduino) ai nevoie de urmatoarele :

- o cutie cu 6 baterii (si de 6 baterii AAA, ca sa obtii 9V); atentie, este alta cutie de baterii fata de proiectul anterior in care nu foloseai Arduino, si este vorba despre mai multe baterii (6 bucati in loc de 4, acum ai nevoie de 9 V in loc de 6V, pentru ca driver-ul de motoare reduce tensiunea care ajunge la motoare).

-  un cablu pentru cutia de baterii 

- 2 metri de cablu multifilar pentru conectarea motoarelor la cutia de baterii (il vei taia tu in 8 bucati cate 25 de cm fiecare, sau mai scurte); ca si scule pentru aceasta operatie, ai nevoie de un letcon si fludor, si de un sfic sau patent; daca vrei sa lipim noi toate firele necesare pe motoare, selecteaza din campul de optiuni "da, cu fire lipite", si atunci vom lipi noi firele pe motoare; 

- o placa Arduino UNO V3 (sau alta placa tip Arduino)

- un driver de motoare L298

- doua bucati minim (sau patru bucati, ideal) distantier alama 40 mm pentru prinderea placii din plexiglass pe platforma, plus un set de 10 suruburi M3; o varianta mai complicata (dar cu costuri mai mici) este de a folosi suruburi de 50 mm si mai multe piulite M3.

- o placa extindere Flexy Bot, pe care vei monta placa Arduino - https://www.robofun.ro/kit-roboti/flexy-bot-categorie/placa-flexy-bot

- 2 suruburi si 2 piulite M3 pentru prinderea placii Arduino pe placa de plexy.

 

Codul sursa pentru Arduino este disponibil aici:

https://www.robofun.ro/docs/flexybot4motoarefarasenzori.ino 

(pentru ca nu are senzori, robotul va merge doar in fata - vezi in continuare despre senzori).

 

Schema de conectare electrica este cea mai jos. Shield-ul L298 se infige in placa Arduino (urmareste tutorialul video din pagina shield-ului).

 

Inapoi la cuprins

3. Robot autonom comandat de Arduino, care ocoleste obstacole

 

Pe langa componentele de la punctul 2 (care iti sunt necesare pentru a comanda robotul din Arduino), mai ai nevoie si de un senzor de distanta digital si de inca un metru de cablu de conectare pentru senzor.  Senzorul se lipeste cu adeziv pe robot; exista mai multe variante (banda adezivapistol hotglue, sau alte solutii DIY).

 

Codul sursa pentru Arduino este disponibil aici:

https://www.robofun.ro/docs/flexybot4motoareobstacole.ino 

 

Schema de conectare electrica este cea mai jos. Shield-ul L298 se infige in placa Arduino (urmareste tutorialul video din pagina shield-ului).

 

 

Vei obtine un robot autonom capabil sa ocoleasca obstacole, ca in filmul de mai jos.

 

Inapoi la cuprins

4. Robot autonom comandat de Arduino, care urmareste o linie

Pe langa componentele de la punctul 2 (care iti sunt necesare pentru a comanda robotul din Arduino), mai ai nevoie de un kit doi senzori de linie analogici si de inca un metru de cablu de conectare pentru senzori.  Senzorii se lipesc cu adeziv pe robot; exista mai multe variante (banda adezivapistol hotglue, sau alte solutii DIY). Traseul de mai jos l-am facut folosind banda electrica pentru izolatie de culoare neagra. La fel de bine il poti desena cu un marker (important este sa existe contrast suficient).

 

Codul sursa pentru Arduino este disponibil aici:

https://www.robofun.ro/docs/flexybot4motoarelinefollower.ino

 

Schema de conectare electrica este cea mai jos. Shield-ul L298 se infige in placa Arduino (urmareste tutorialul video din pagina shield-ului).

 

 

 

 

 

Vei obtine un robot care urmareste o linie, ca in filmul de mai jos.

 

 

Inapoi la cuprins

5. Robot autonom cu Arduino, comandat de o telecomanda in infrarosu

Pe langa componentele de la punctul 2 (care iti sunt necesare pentru a comanda robotul din Arduino), mai ai nevoie de un senzor de telecomanda, de un set de fire tata-tata pentru conectarea senzorului. Senzorul se lipeste cu adeziv pe robot; exista mai multe variante (banda adezivapistol hotglue, sau alte solutii DIY). Poti folosi o telecomanda dedicata in infrarosu (aceasta - https://www.robofun.ro/telecomanda_ir), sau poti folosi chiar telecomanda de la televizorul tau de acasa  (caz in care codul sursa se va mai complica - aici gasesti un ghid daca vrei sa folosesti telecomanda ta de acasa).

 

Codul sursa pentru Arduino este disponibil aici: 

https://www.robofun.ro/docs/flexybot4motoaretelecomanda.ino

 

Schema de conectare electrica este cea mai jos. Shield-ul L298 se infige in placa Arduino (urmareste tutorialul video din pagina shield-ului).

 

 

 

Vei obtine un robot pe care il poti controla din telecomanda, ca in filmul de mai jos.

 

Inapoi la cuprins

6. Robot autonom cu Arduino, comandat din telefonul mobil folosind Bluetooth

Pe langa componentele de la punctul 2 (care iti sunt necesare pentru a comanda robotul din Arduino), mai ai nevoie de un conector Bluetooth Mate care se va infige direct in shield-ul L298 (daca nu vrei sa lipesti tu pini, asigura-te ca selectezi optiunea cu pini lipiti). 

 

Codul sursa pentru Arduino este disponibil aici: 

https://www.robofun.ro/docs/flexybot4motoarebluetooth.ino

Pe telefonul mobil va trebui sa instalezi aceasta aplicatie gratuita - https://play.google.com/store/apps/details?id=org.projectproto.btjoystick&hl=en

 

Vei obtine un robot pe care il poti controla din telefonul mobil, ca in filmul de mai jos.

 

 

Vrei un robot mai mare ?

Acestui motor ii poti adauga oricat de multe motoare doresti, folosind una sau mai multe punti motoare pentru FlexyBot Mini

Inapoi la cuprins

Scrie un review / pune o intrebare in zona de mai jos.

Intrebarea / review-ul tau va fi publicata pe site in cel mai scurt timp posibil (pe langa intrebarile scrise de clienti, cu acest formular mai interactioneaza si unii boti si servicii de spam automate care incearca sa ne vanda Viagra, postari pe care este necesar sa le filtram manual :)
.

Numele tau


Adresa ta de email (nu o vom face publica, nu va fi publicata nicaieri pe site)


Intrebarea / review-ul tau

Rating: Bad           Good


Introdu codul in caseta de mai jos:Robofun © 2019