Categorii
   Comanda Direct Furnizor
   Consultanta Tehnica
   Ticket Garantie
   Problema Livrare
   Retur Produse
   Feedback
   Verifica Status


Telecomanda Radio 434MHz Arduino Prize Telecomandate

Telecomanda Radio 434MHz Arduino Prize Telecomandate
Telecomanda Radio 434MHz Arduino Prize Telecomandate Telecomanda Radio 434MHz Arduino Prize Telecomandate Telecomanda Radio 434MHz Arduino Prize Telecomandate Telecomanda Radio 434MHz Arduino Prize Telecomandate
Cod Produs: WIR-62 340
Stoc :3 buc
Pret: 50 RON 45 RON (TVA inclus)
Cantitate:  

Telecomanda pentru prize radio 434MHz comandata de Arduino.

Produsul contine o telecomanda speciala pentru Arduino (placuta rosie / mov din imaginea de mai jos).

Datorita diversitatii producatorilor de prize telecomandate, nu putem garanta ca aceasta telecomanda va functiona cu orice fel de priza telecomandata. 

Noi le-am testat cu marca de prize pe care le poti vedea mai jos  (prizele nu sunt incluse in acest produs, vei primi doar telecomanda).

Aveti insa la dispozitie cele 30 de zile ca sa puteti testa si returna produsul daca nu este in regula.

 

 

 

Pentru a controla prizele din Arduino, va trebui sa conectezi telecomanda la Arduino ca mai jos:

 

pin VCC telecomanda - pin 5V Arduino

pin GND telecomanda - pin GND Arduino

pin OUT telecomanda - pin 10 digital Arduino

 

Instaleaza apoi libraria Arduino pe care o descarci in format zip de aici. Daca nu iti este clar ce inseamna sa instalezi o librarie Arduino, urmareste in prealabil tutorialul de aici.

Urmeaza apoi configurarea adresei unice a prizelor. Fiecare priza dispune de 10 microswitch-uri, ca in imaginea de mai jos (ceea ce inseamna ca poti controla pana la 1024 de prize cu o singura telecomanda). Folosind o surubelnita, desfa surubul care mentine capacul locasului cu microswitch-uri pe pozitie. Vei vedea cele 10 microswitch-uri, marcate 1, 2, 3, 4, 5, respectiv A, B, C, D, E. Iti recomand sa nu modifici configuratia producatorului, cel putin pentru inceput (prizele sunt configurate cu adrese unice, corespunzatoare telecomenzii manuale). Este insa necesar sa desfaci compartimentul pentru a observa pozitia microswitch-urilor si a deduce adresele. Daca vreodata in viitor vei dori sa schimbi adresele prizelor, iti recomand sa setezi la fel microswitch-urile 1, 2, 3, 4, 5 pentru toate prizele (ceea ce iti va permite sa le controlezi cu telecomanda manuala), si sa setezi o configuratie unica pe microswitch-urile A, B, C, D si E pentru fiecare priza in parte. Deocamdata este suficient doar sa observi configuratia.

 

Controlul din cod este extrem de simplu, ca mai jos. Exista doua functii, mySwitch.switchOn si mySwitch.switchOff, fiecare functie primind doi parametri de tip string, care parametrii se deduc din pozitiile celor zece microswitch-uri. Cei doi parametri de tip string reprezinta configuratia in binar a microswitch-urilor setate la pasul anterior. Mai exact, pentru primul parametru, pentru fiecare microswitch marcat de la 1 la 5 care este pe pozitia ON, vei pune in string "1", iar pentru fiecare microswitch care este invers, vei pune in string "0". Exact la fel vei face si pentru microswitch-urile marcate de la A la E, pentru a obtine al doilea parametru. Astfel, daca presupunem  ca pentru o priza avem toate microswitch-urle pe ON, atunci cei doi parametri vor fi "11111", respectiv "11111". Daca toate microswitch-urile sunt pe OFF, atunci parametri sunt "00000" si "00000". Daca microswitch-ul marcat cu 1 este pe ON si restul pe OFF, atunci avem "10000" si "0000".       

 

#include <RCSwitch.h>

RCSwitch mySwitch = RCSwitch();

void setup() {

  Serial.begin(9600);

  mySwitch.enableTransmit(10);

  // Optional, poti seta numarul de retransmiteri

  // mySwitch.setRepeatTransmit(15);

}

 

void loop() { 

  mySwitch.switchOn("11111", "00010");

  delay(5000);

 

  mySwitch.switchOff("11111", "00010");

  delay(5000);

}

 

Pentru a controla prizele folosind telecomanda manuala, tot ce ai de facut este sa setezi adresa acesteia (controlata doar de 5 microswitch-uri marcate de la 1 la 5) exact la fel cum ai setat-o si pentru prize (daca nu ai modificat nimic la nivelul microswitch-urilor, atunci nu trebuie sa mai faci nimic, pur si simplu functioneaza).

Librarie Arduino (format .zip)

Proiect Local Area Power Plugs

 

Scrie un review / pune o intrebare in zona de mai jos.

Intrebarea / review-ul tau va fi publicata pe site in cel mai scurt timp posibil (pe langa intrebarile scrise de clienti, cu acest formular mai interactioneaza si unii boti si servicii de spam automate care incearca sa ne vanda Viagra, postari pe care este necesar sa le filtram manual :)
.

Numele tau


Adresa ta de email (nu o vom face publica, nu va fi publicata nicaieri pe site)


Intrebarea / review-ul tau

Rating: Bad           Good


Introdu codul in caseta de mai jos:Robofun © 2019