Categorii
   Comanda Direct Furnizor
   Consultanta Tehnica
   Ticket Garantie
   Problema Livrare
   Retur Produse
   Feedback
   Verifica Status


RETRAS - Reduino Core

RETRAS - Reduino Core
Cod Produs: ARD-44
Acest produs nu mai face parte din oferta Robofun pentru ca a aparut o versiune mai noua.
Pret: 29 RON (TVA inclus)

Acest produs nu mai face parte din oferta Robofun. Va recomandam ca inlocuitor placa Arduino Pro Mini

 https://www.robofun.ro/arduino_pro_mini_328_16mhz 

In plus fata de Reduino Core aceasta placa are si regulator de tensiune on-board (poate fi alimentata pana la 12 V), si suporta programarea folosind si FTDI

 https://www.robofun.ro/conector-ftdi-5v

 

 

 

 

Reduino Core este o placa tip Arduino cu un excelent raport cost / performanta . Este perfect similara cu Arduino UNO (are exact acelasi procesor ca si Arduino UNO - Atmega328 - in format SMD), are dimensiuni mult mai mici, este usor de programat si ofera aproape aceleasi facilitati pe care le ofera placa Arduino (singura diferenta este la tensiunea de alimentare fixa de 5V - vs. 7-12 V la Arduino UNO).

Pentru ce pot folosi placa Reduino Core ?

Poti folosi Reduino Core pentru exact aceleasi proiecte in care utilizezi Arduino UNO. Reduino Core expune 13 pini digitali (la fel ca Arduino UNO) si 8 pini analogici (cu 2 mai mult ca Arduino UNO). Are exact acelasi microcontroller pe placa ca si Arduino UNO, orice cod scris pentru Arduino UNO va functiona fara nici un fel de modificare si pe Reduino Core.

Utilizarea cea mai des intalnita pentru Reduino Core este aceea de a o include in proiectul final. Dezvolti codul sursa folosind Arduino UNO, si cand totul este OK si vrei sa utilizezi proiectul, pur si simplu inlocuiesti Arduino UNO cu Reduino Core si totul functioneaza.

Spre exemplu, poti controla motoare de curent continuu, motoare pas cu pas, servomotoare, LED-uri RGB sau de o singura culoare, afisaje, display-uri, matrici de LED-uri, butoane, senzori sau microfoane.

 

Comparatie cu placa Arduino UNO V3

Arduino UNO Reduino Core

Procesor: Atmega328

Tensiunea de alimentare Atmega: 5V

Tensiunea de alimentare externa: 7-12V            

Memorie Flash: 32 KB

Memorie SRAM: 2KB

Pini digitali: 14

Pini PWM: 6

Intrari analogice: 6

Port serial: 1 (RX, TX)

Dimensiuni: 53 x 75 mm

Procesor: Atmega328

Tensiunea de alimentare Atmega: 5V

Tensiunea de alimentare externa: 5 V

Memorie Flash: 32 KB

Memorie SRAM: 2KB

Pini digitali: 14

Pini PWM: 6

Intrari analogice: 8

Port serial: 1 (RX, TX)

Dimensiuni: 32.8 x 23.5 mm

 

Placa Reduino este perfect capabila sa interactioneze cu: motoare de curent continuu / pas cu pas (utilizand drivere pentru motoare de curent continuu sau steppere), servomotoare, senzori (accelerometre, gaz, fum, monoxid de carbon, metan, senzori pentru masurarea curentului, senzori de forta, apasare, flex, giroscop, inclinare, infrarosu, lumina, magnetic, PIR, radiatii, sonar, sunet, vreme), module GSM / GPRS / GPS, afisaje LCD, module wireless sau WiFi.

 

Cum se programeaza placa Reduino Core ?

Cel mai simplu mod de a programa placa Reduino Core este de a utiliza o placa Arduino UNO pe post de programator (ai deja o placa Arduino UNO pe care ai dezvoltat codul, nu ? :) ).  Tot ce ai de facut este sa urci pe placa Arduino UNO codul "ArduinoISP" (il gasesti in mediul Arduino, File -> Examples), si sa infigi Reduino Core in placa Arduino UNO V3 ca in poza de mai jos. Pasii sunt detaliati mai jos.>

 
 
1. Urca pe Arduino UNO codul "ArduinoISP" din File -> Examples
 
 
 
 
2. Infige in Arduino UNO placa Reduino Core, ca mai jos
 
Foloseste doua fire tata-mama pentru alimentarea placii din Arduino (pinul GND din placa Reduino Core se conecteaza cu pinul GND Arduino UNO, iar pinul 5V Reduino Core se conecteaza cu pinul 5V Arduino UNO).
 
 
 
3. Din meniul Tools -> Programmer, selecteaza "Arduino as ISP"
 
 
 
 
4. Din meniul Tools, selecteaza "Burn Bootloader"
 
Este necesar sa faci acest pas o singura data, cand folosesti pentru prima data Reduino Core. Nu se intampla nimic daca urci bootloader-ul de mai multe ori, doar ca nu este necesar (o singura data este suficient). Acest pas este necesar pentru a seta fuse-bitii pe microcontroller-ul Atmega328.
 
 
5. Urca ce cod doresti pe Reduino Core
 
Incarca in mediul Arduino codul care vrei sa ruleze pe Reduino Core, si alege din meniul File optiunea "Upload Using Programmer".
 
 
 
 
 
Cum folosesc placa Reduino Core intr-un proiect ?
 
Pentru a o include in proiectul final, scoti placa Reduino Core din Arduino UNO, si o alimentezi cu 5VEste foarte important sa nu alimentezi placa Reduino Core cu mai mult de 5V (se va arde).
 
Arduino UNO V3 permite alimentare in 7.5V si 12 V, in timp ce placa Reduino Core necesita 5V pentru alimentare. 
 
O poti alimenta in proiect folosind un alimentator reglabil (ai grija sa il setezi pe 5V !), poti folosi un regulator cu 7805 sau un alimentator fix de 5V. Pentru alimentarea din acumulator poti folosi orice acumulator reincarcabil pe USB - 1000 mAh, 2200 mAh6600 mAh sau 10 000 mAh .
 
Pinii I2C ii gasesti in aceeasi pozitie ca si la placa Arduino UNO (pinul SDA este pinul analogic A4, iar pinul SCL este pinul analogic A5).
 
 
 
Specificatii Reduino Core
 
Microcontroler: ATmega328
Tensiune de lucru: 5V
Tensiune de intrare : 5V
Tensiune de intrare (limita): 5V
Pini digitali: 14 (6 PWM output)
Pini analogici: 8
Intensitate curent de iesire: 40 mA
Flash Memory: 32 KB (ATmega328)
SRAM: 2 KB (ATmega328)
EEPROM: 1 KB (ATmega328)
Clock Speed: 16 MHz
 
Librarie Fritzing (model Fritzing realizat de Maria Circiumaru, UPB Bucuresti)
Scrie un review / pune o intrebare in zona de mai jos.

Intrebarea / review-ul tau va fi publicata pe site in cel mai scurt timp posibil (pe langa intrebarile scrise de clienti, cu acest formular mai interactioneaza si unii boti si servicii de spam automate care incearca sa ne vanda Viagra, postari pe care este necesar sa le filtram manual :)
.

Numele tau


Adresa ta de email (nu o vom face publica, nu va fi publicata nicaieri pe site)


Intrebarea / review-ul tau

Rating: Bad           Good


Introdu codul in caseta de mai jos:Robofun © 2019