RETRAS - Reduino Core

29,00 Lei
Stoc: 10+
Momentan indisponibil

Durata de livrare: 1 zi

Cod Produs: ARD-44 Ai nevoie de ajutor? 0731 007 832
  • Descriere
  • Review-uri (44)

Acest produs nu mai face parte din oferta Robofun. Va recomandam ca inlocuitor placa Arduino Pro Mini

 https://www.robofun.ro/arduino_pro_mini_328_16mhz 

In plus fata de Reduino Core aceasta placa are si regulator de tensiune on-board (poate fi alimentata pana la 12 V), si suporta programarea folosind si FTDI

 https://www.robofun.ro/conector-ftdi-5v

 

 

 

 

Reduino Core este o placa tip Arduino cu un excelent raport cost / performanta . Este perfect similara cu Arduino UNO (are exact acelasi procesor ca si Arduino UNO - Atmega328 - in format SMD), are dimensiuni mult mai mici, este usor de programat si ofera aproape aceleasi facilitati pe care le ofera placa Arduino (singura diferenta este la tensiunea de alimentare fixa de 5V - vs. 7-12 V la Arduino UNO).

 

Pentru ce pot folosi placa Reduino Core ?

Poti folosi Reduino Core pentru exact aceleasi proiecte in care utilizezi Arduino UNO. Reduino Core expune 13 pini digitali (la fel ca Arduino UNO) si 8 pini analogici (cu 2 mai mult ca Arduino UNO). Are exact acelasi microcontroller pe placa ca si Arduino UNO, orice cod scris pentru Arduino UNO va functiona fara nici un fel de modificare si pe Reduino Core.

Utilizarea cea mai des intalnita pentru Reduino Core este aceea de a o include in proiectul final. Dezvolti codul sursa folosind Arduino UNO, si cand totul este OK si vrei sa utilizezi proiectul, pur si simplu inlocuiesti Arduino UNO cu Reduino Core si totul functioneaza.

Spre exemplu, poti controla motoare de curent continuu, motoare pas cu pas, servomotoare, LED-uri RGB sau de o singura culoare, afisaje, display-uri, matrici de LED-uri, butoane, senzori sau microfoane.

 

Comparatie cu placa Arduino UNO V3

Arduino UNO Reduino Core

Procesor: Atmega328

Tensiunea de alimentare Atmega: 5V

Tensiunea de alimentare externa: 7-12V            

Memorie Flash: 32 KB

Memorie SRAM: 2KB

Pini digitali: 14

Pini PWM: 6

Intrari analogice: 6

Port serial: 1 (RX, TX)

Dimensiuni: 53 x 75 mm

Procesor: Atmega328

Tensiunea de alimentare Atmega: 5V

Tensiunea de alimentare externa: 5 V

Memorie Flash: 32 KB

Memorie SRAM: 2KB

Pini digitali: 14

Pini PWM: 6

Intrari analogice: 8

Port serial: 1 (RX, TX)

Dimensiuni: 32.8 x 23.5 mm

 

Placa Reduino este perfect capabila sa interactioneze cu: motoare de curent continuu / pas cu pas (utilizand drivere pentru motoare de curent continuu sau steppere), servomotoare, senzori (accelerometre, gaz, fum, monoxid de carbon, metan, senzori pentru masurarea curentului, senzori de forta, apasare, flex, giroscop, inclinare, infrarosu, lumina, magnetic, PIR, radiatii, sonar, sunet, vreme), module GSM / GPRS / GPS, afisaje LCD, module wireless sau WiFi.

 

Cum se programeaza placa Reduino Core ?

Cel mai simplu mod de a programa placa Reduino Core este de a utiliza o placa Arduino UNO pe post de programator (ai deja o placa Arduino UNO pe care ai dezvoltat codul, nu ? :) ).  Tot ce ai de facut este sa urci pe placa Arduino UNO codul "ArduinoISP" (il gasesti in mediul Arduino, File -> Examples), si sa infigi Reduino Core in placa Arduino UNO V3 ca in poza de mai jos. Pasii sunt detaliati mai jos.>

 
 
1. Urca pe Arduino UNO codul "ArduinoISP" din File -> Examples
 
 
 
 
 
2. Infige in Arduino UNO placa Reduino Core, ca mai jos
 
Foloseste doua fire tata-mama pentru alimentarea placii din Arduino (pinul GND din placa Reduino Core se conecteaza cu pinul GND Arduino UNO, iar pinul 5V Reduino Core se conecteaza cu pinul 5V Arduino UNO).
 
 
 
 
3. Din meniul Tools -> Programmer, selecteaza "Arduino as ISP"
 
 
 
 
 
4. Din meniul Tools, selecteaza "Burn Bootloader"
 
Este necesar sa faci acest pas o singura data, cand folosesti pentru prima data Reduino Core. Nu se intampla nimic daca urci bootloader-ul de mai multe ori, doar ca nu este necesar (o singura data este suficient). Acest pas este necesar pentru a seta fuse-bitii pe microcontroller-ul Atmega328.
 
 
5. Urca ce cod doresti pe Reduino Core
 
Incarca in mediul Arduino codul care vrei sa ruleze pe Reduino Core, si alege din meniul File optiunea "Upload Using Programmer".
 
 
 
 
 
 
Cum folosesc placa Reduino Core intr-un proiect ?
 
Pentru a o include in proiectul final, scoti placa Reduino Core din Arduino UNO, si o alimentezi cu 5VEste foarte important sa nu alimentezi placa Reduino Core cu mai mult de 5V (se va arde).
 
Arduino UNO V3 permite alimentare in 7.5V si 12 V, in timp ce placa Reduino Core necesita 5V pentru alimentare. 
 
O poti alimenta in proiect folosind un alimentator reglabil (ai grija sa il setezi pe 5V !), poti folosi un regulator cu 7805 sau un alimentator fix de 5V. Pentru alimentarea din acumulator poti folosi orice acumulator reincarcabil pe USB - 1000 mAh, 2200 mAh6600 mAh sau 10 000 mAh .
 
Pinii I2C ii gasesti in aceeasi pozitie ca si la placa Arduino UNO (pinul SDA este pinul analogic A4, iar pinul SCL este pinul analogic A5).
 
 
 
Specificatii Reduino Core
 
Microcontroler: ATmega328
Tensiune de lucru: 5V
Tensiune de intrare : 5V
Tensiune de intrare (limita): 5V
Pini digitali: 14 (6 PWM output)
Pini analogici: 8
Intensitate curent de iesire: 40 mA
Flash Memory: 32 KB (ATmega328)
SRAM: 2 KB (ATmega328)
EEPROM: 1 KB (ATmega328)
Clock Speed: 16 MHz
 
Librarie Fritzing (model Fritzing realizat de Maria Circiumaru, UPB Bucuresti)

Andrei,

Ce footprint are oscilatorul ? Am cautat in libraiile de eagle si nu am gasit nimic.

A fost util acest review?

Viorel [ROBOFUN],

@Gabi Nu stiu sa te ajut concret, insa iti sugerez sa postezi intrebarea si pe forumul Robofun. Pe google am gasit cateva chestii, insa nu sunt convins ca te pot ajuta prea bine - https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=i2c+atmega328+speed Viorel

A fost util acest review?

Gabi,

Tactul pe pinul SCL(A5) este de 10 ori mai mic decat la Arduino UNO (masurat pe osciloscop). Un program scris folosind I2C pe UNO sau MEGA merge f lent (timp/10) cand se transfera pe Core. Exista vre-o posibilitate de a modifica frecventa tactului pe SCL ? Sau trebuie compensat prin modificarea timpilor din program ?

A fost util acest review?

Viorel [ROBOFUN],

@Marius Da, va functiona, insa exista un risc (foarte mic) sa dea erori in timpul functionarii. Oscilatorul atasat pe placa este de 20 MHz, iar el functioneaza safe la 3.3V cu max 8 MHz. Eu l-am folosit la 3.3V personal si nu am avut probleme niciodata, insa daca este un sistem important, este mai bine sa mergi pe varianta conforma de 5V.

A fost util acest review?

Marius,

In datasheet apare ca poate fi alimentat 1.8 - 5.5V As vrea sa il folosesc la 3.3 V. Credeti ca se poate? Multumesc

A fost util acest review?

Viorel [ROBOFUN],

Salut Mircea, Chip-ul Atmega328 are in interiorul lui un rezistor de pullup pe pinul de reset. In cazul placii Arduino, exista si un rezistor extern de pullup, dar care nu este necesar neaparat. In cazul Reduino Core, rezistorul extern nu exista (pentru a obtine un pret scazut al placii), dar asta nu influenteaza in nici un fel functionarea. Rezistorul intern din chip isi face treaba foarte bine. Am folosit in proiectele mele mai mult de o suta de placi si nici una nu s-a resetat accidental vreodata. Viorel

A fost util acest review?

Mircea,

Buna ziua, As dori sa stiu daca reduino are deja un resistor de pullup pe reset sau are nevoie de unul ca sa nu isi dea reset aleator?

A fost util acest review?

cip,

confirm, merge programat si prin mega2560. Daca aplicatia voastra necesita i2c, ii gasiti pe A4 si A5, ca la orice Uno.

A fost util acest review?

Viorel,

@Rares Multumim, vom analiza.

A fost util acest review?

Rares,

Libraria data de dvs in descrierea produsului este doar pentru partea de schema. La PCB nu respecta schema.

A fost util acest review?

Viorel (ROBOFUN) ,

Ii conține, sunt în chip-ul atmega328, nu ai cum sa nu ii pui.

A fost util acest review?

Cristian,

Buna seara, Am incercat sa trec un program de pe un arduino uno pe reduino core dar am o problema. Cumva reduino core nu contine rezistori de pullup pt pinii digitali? Ma refer la https://www.arduino.cc/en/Tutorial/InputPullupSerial

A fost util acest review?

soos,

Buna ziua ! Vreau sa încep sa construiesc roboti..aceasta placa este ok? Nu am placa arduino.M.am gândit sa îmi cumpăr si un motor..îmi puteri spune de ce asi mai avea nevoie? Vreau sa construiesc ceva simplu.

A fost util acest review?

alex,

Reduino poate sa faca tot ce face arduino uno?

A fost util acest review?

Viorel [ROBOFUN],

@Sami Da.

A fost util acest review?

Sami,

Buna ziua, Reduino Core se poate programa prin ISP utilizand Arduino Leonardo ? Daca da, procesul este asemanator cu programarea prin UNO ? Desi intrebarea a fost pusa mai jos, nu am vazut nici un raspuns.

A fost util acest review?

Adi,

@Cristian Pur si simplu lipeste firul cu + de la regularizator la vcc si - tot de la regularizator( regularizatorul fiind de 5V). Insa daca vrei so folosesti mufa mini usb pe care cred ca o folosesti la calculator, atunci nu iti mai trebuie un regularizator de 5V deoarece mufele usb ale computerului alimenteaza 5V.

A fost util acest review?

Cristian,

Buna ziua! Poate este o intrebare usor stupida insa nu am reusit sa-mi dau seama: cum alimentez Reduino? Am si o placa mini USB, in caz ca m-as putea folosi de aceasta..?

A fost util acest review?

RAnet,

Este un produs excelent. Functioneaza impecabil. @Viorel Afirmatia ca NU poate fi programat prin FTDI este inexacta. Dupa scrierea bootloader-ului, se programeaza foarte simplu prin FTDI. In plus fata de UNO, Reduino Core poate citi pinii A6 si A7, dar acesti pini nu pot fi manipulati cu Port Registers (PORTC).

A fost util acest review?

Florin,

A creat careva o librarie Eagle pentru Reduino Core ? As vrea sa-l integrez intr-un proiect si mi-ar fi f util. Multumesc, Florin

A fost util acest review?

Adi,

Merge perfect progamat cu un programator ISP, doar trebuie sa aveti grija la setarile pe care le faceti in softul Arduino.exe

A fost util acest review?

Alexandru,

Este o placa foarte utila! Raport calitate/pret sau avantaje/pret excelent! Recomand. Grija mare la alimentare!

A fost util acest review?

Valentin Mocanu,

Se poate conecta la el o mufa USB 2.0? Daca da, pe ce pini?

A fost util acest review?

Raluca,

Imi puteti spune cine este producatorul sau sa imi dati va rog pagina acestuia?

A fost util acest review?

Viorel (ROBOFUN) ,

@And Da,A0,A1,A2...A7

A fost util acest review?

And,

Arduino UNO are numai 6 intrari analogice, iar asta ofera 8. In cazul programarii prin intermediui unui UNO (modul propus de robofun) vor fi functionale cele doua intrari analogice A6 si A7 ? Deoarece UNO nu le are pe acestea. Adica le mentionezi in programul ce se va incarca si gata ? doar atat ?

A fost util acest review?

Viorel [ROBOFUN],

@dragos Folosesti un breadboard.

A fost util acest review?

dragos,

Salut, ar fi fost nemaipomenit daca o livrați cu pinii fludoriti de voi :) N-am înțeles totuși cum o alimentezi! Daca alimentezi placa la 5v si gnd atunci de unde mai dai 5 v si gnd pentru celelalte elemente?

A fost util acest review?

Viorel [ROBOFUN],

@andrei Se poate si cu Arduino Leonardo, dar nu este la fel de simplu. Vezi acest ghid : http://www.instructables.com/id/Arduino-Leonardo-as-Isp/?ALLSTEPS

A fost util acest review?

andrei,

Pentru programarea red duino se poate utiliza si arduino leonardo?

A fost util acest review?

Viorel [ROBOFUN],

@alexei Ma bucur sa aud, multumim pentru aprecieri :)

A fost util acest review?

alexei,

testat, merge, multumesc robofun!

A fost util acest review?

alexei,

@valentin foarte posibil ai sarit pasul 1, sa faci upload intai a codului "ArduinoISP" la placa arduino.

A fost util acest review?

viorel [ROBOFUN],

Reduino Core NU se poate programa cu FTDI. Se poate folosi un programator ISP. Nu iti recomand sa incerci asta, iti recomand sa il programezi folosind o placa Arduino UNO. Nu am nici un fel de tutorial despre cum se poate folosi un programator pentru a programa Reduino Core, trebuie sa te descurci singur daca vrei sa o iei pe calea asta.

A fost util acest review?

Adi,

Eu ma intrebam daca merge cu in connector. Adica spre exemplu kitul Arduino se poate programa cu un Adruino Uno sau cu in conector FTDI. Ma intrebam daca si la Reduino Core exista un conector asemanator sau chair cu conectorul FTDI si daca merge sa-mi spuneti cum se numeste si cum se conecteaza la Reduino Core. Va multumesc.

A fost util acest review?

Viorel [ROBOFUN],

@Adi Da, cu un programator. Dar nu te-as sfatui sa incepi pe calea asta, daca esti la primul tau proiect. Viorel

A fost util acest review?

Adi,

Multumesc pentru raspuns. Si as mai avea o ultima intrebare: Reduino Core nu se poate programa si fara Arduino Uno? Adica prin alt mod? Eu nu am un Arduino Uno.

A fost util acest review?

Viorel [ROBOFUN],

@Adi Pai, pinul D3 de pe Reduino Core este echivalent cu pinul 3 digital de pe Arduino UNO, pinul D4 de pe Reduino Core este echivalent cu pinul 4 digital de pe Arduino UNO, pinul D5 de pe Reduino Core este echivalent cu pinul 5 digital de pe Arduino UNO, pinul D6 de pe Reduino Core este echivalent cu pinul 6 digital de pe Arduino UNO, pinul analogic A0 de pe Reduino Core este echivalent cu pinul analogic A0 de pe Arduino UNO,sa mai continui ? :))

A fost util acest review?

Adi,

Ma referam la faptul ca spre exemplu pinul D0 este echivalent cu un pin de la placa Arduino Uno si pinul D1 tot la fel si asa mai departe. Adica fiecare pin de pe Reduino Core unde se regasaeste pe placa Adrduino Uno?Vreau sa faca un robot la care sa folosesc placa Reduino Core, dar schema facuta de mine e facuta pentru Arduino Uno, dar Reduino Core e la fel de buna si nu vreau sa gresesc la asmblare pe aceasta.

A fost util acest review?

Viorel [ROBOFUN],

@Adi Imi este teama ca nu inteleg intrebarea. Sunt marcati pe placa (D0, D1, D2...., A0, A1, A2....)

A fost util acest review?

Adi,

Care sunt pinii echivalenti la Reduino Core cu Arduino Uno?

A fost util acest review?

Viorel [ROBOFUN],

@Valentin Cel mai probabil undeva ati facut totusi o greseala. Va asigur ca procesul descris pe site functioneaza, l-am testat personal. Sugestia mea ar fi sa mutam discutia pe forum, si acolo sa imi povestiti pe larg pasii pe care i-ati facut dvs, eventual si niste poze, ca sa imi dau seama unde anume este problema. Viorel

A fost util acest review?

Valentin,

Buna ziua, Am respectat absolut toate setarile si conexiunile pe care le-ati dat dar bootloader-ul nu se incarca. Arduino IDE afiseaza mesajul "avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding". Ce se mai poate face? Multumesc

A fost util acest review?

catalin,

Se poate folosi si cu Arduino Leonardo?

A fost util acest review?

Scrie un review


Suport clienti Magazinul este deschis luni - vineri, intre orele 11:00 si 18:00.

0731 007 832 contact@robofun.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!