Durata de livrare: 1 - 3 zile lucratoare
CAN Bus este un standard de retea de mici dimensiuni, proiectat initial pentru masini si da, autobuze, dar este acum folosit pentru multe retele de robotica sau senzori care au nevoie de o raza mai buna si adresare decat I2C, si nu au pini sau capacitatea de calcul pentru a comunica pe Ethernet. CAN este cu 2 fire diferentiale, ceea ce inseamna ca este bun pentru distante lungi si medii zgomotoase.
Mesajele sunt trimise la o rata de aproximativ 1Mbps - setati frecventa pentru bus si apoi toti 'participantii' trebuie sa se potriveasca acesteia, si sa aiba o adresa inainte de pachet astfel incat fiecare nod sa poata asculta mesaje doar pentru el. Noii noduri pot fi atasate cu usurinta deoarece trebuie doar sa se conecteze la cele doua linii de date oriunde in reteaua partajata. Fiecare dispozitiv CAN trimite mesaje oricand doreste, si datorita unui cod de date inteligent, poate detecta daca exista o coliziune de mesaje si sa retransmita mai tarziu.
Daca doriti sa conectati Feather la un CAN Bus, Adafruit CAN Bus FeatherWing cu controler MCP2515 si transceiver TJA1051/3 va functiona cu orice si toate Feathers! Controlerul folosit este MCP2515, un chipset extrem de popular si bine suportat care are drivere in Arduino si CircuitPython si necesita doar un port SPI si doua pini pentru selectarea cipului si IRQ. Folositi-l pentru a trimite si primi mesaje in format standard sau extins la pana la 1 Mbps.
Am adaugat cateva extra la acest Feather pentru a-l face util in multe scenarii comune CAN:
Generator de tensiune cu pompa de incarcare 5V, astfel ca, chiar daca rulezi 3.3V pe o placa Feather, va genera un 5V curat asa cum este necesar de catre transceiver.
Bloc terminal de 3.5mm care poate fi sudat pentru a obtine acces rapid la liniile de date High si Low precum si la un pin de pamant.
Rezistor de terminare de 120 ohm pe placa, puteti indeparta terminarea cu usurinta prin taierea puntea marcat TERM de pe partea de sus a placii.
Un loc unde se poate suda un conector optional (nu este inclus!) de tip DE-9 care este folosit in mod obisnuit pentru conectarea la dispozitive CAN. L este conectat la pinul 2 si H este conectat la pinul 7. Ati putea apoi sa il conectati la un cablu ODB-II pentru a va conecta la reteaua CAN a unei masini - veti avea totusi nevoie de software pentru a decoda mesajele!
Pini CS si INT pre-conectati pe cele doua pini din stanga portului I2C Feather - de obicei acestea sunt pinii #5 si #6 dar unele placi pot avea numerotare diferita! Puteti taia puntile de lipit de pe partea de jos si folosi placutele de pe panou pentru a va conecta la oricare doi pini IO doriti.
Link producator
Suport clienti Email tehnic si cereri de oferta B2B: contact@robofun.ro
+40 373 813 088 info@robofun.ro