Retras Driver motoare L298 versiunea 2, tip shield

85 Review-uri
87,00 Lei
Stoc: 0
Stoc epuizat

Durata de livrare: In acest moment nu avem o data de sosire.

Cod Produs: SHL-05 Ai nevoie de ajutor? 0731 007 832
Adauga la Favorite Cere informatii
 • Descriere
 • Video (1)
 • Review-uri (85)

Driver-ul de motoare L298 este utilizat pentru controlul motoarelor de curent continuu folosind Arduino.
 

Arduino este capabil sa scoata pe porturile lui o putere foarte mica, total insuficienta pentru a invarti un motor. Daca vom conecta un motor electric direct la un port Arduino, cel mai probabil vom obtine arderea procesorului din placa Arduino.
 

Ca sa nu se intample acest lucru, avem nevoie de un amplificator de putere, care sa ia putere din sursa de alimentare (baterie, de exemplu), si sa o transmita motoarelor asa cum ii comanda Arduino. Acest amplificator poarta numele generic de "driver de motoare".
 

Exista o multitudine de drivere de motoare, diferenta majora intre ele fiind cat de multa putere pot conduce (cat de puternice pot fi motoarele pe care le pot controla). Driver-ul din aceasta sectiune este bazat pe integratul L298, fiind un driver de nivel mediu din punct de vedere al puterii conduse. Poate controla motoare care necesita cel mult 2 Amperi. 
 

Cateva motoare care functioneaza perfect impreuna cu acest driver - toate cele din categoria micro-metal, motorul hobby fara cutie de viteze, motorul Pololu 120:1, cutia Tamiya.
 

Driver-ul se conecteaza la platforma Arduino folosind 4 pini digitali (3, 5, 6 si 9) prin infigere directa in pinii placii Arduino.
 

Produsul se prezinta sub forma shield-ului Arduino complet asamblat (placa rosie cu pini) la care se adauga o serie de elemente de conectare care nu sunt montate pe placa in mod obisnuit( doua barete mama cu 6 pini fiecare pentru alimentarea senzorilor direct din shield, o bareta cu 6 pini mama in unghi pentru montarea conectorului Bluetooth - daca doresti - si doi pini tata si un jumper pentru alimentarea robotului folosind o singura sursa de tensiune). Aceste elemente de conectare nu sunt montate pe shield in varianta obisnuita. Le poti lipi tu singur, sau poti alege optiunea "toti pinii lipiti" si ii vom lipi noi pentru tine.

 

Functionalitati suplimentare 
 

Versiunea curenta, 2.0, prezinta o serie de imbunatiri care fac si mai simpla utilizarea acestui shield:
 

1. poti alimenta senzorii (5V) direct din shield, folosind cei 6 conectori care ofera conexiune directa la 5V si cei 6 conectori care ofera conexiune directa la GND.

2. poti conecta un Bluetooth Mate la Arduino extrem de simplu. Pe shield ai deja un conector dedicat cu 6 pini gandit special pentru Bluetooth Mate. Tot ce ai de facut este sa infigi Bluetooth-ul in el, si ai o conexiune SoftwareSerial pe pinii digitali 2 si 4.

3. ai la dispozitie un jumper care iti permite sa alimentezi placa Arduino direct din sursa de alimentare a shield-ului / sa alimentezi shield-ul din sursa de alimentare a placii Arduino (atunci cand jumper-ul este conectat pe shield), sau sa ai doua surse de alimentare complet independente (atunci cand jumper-ul este scos din placa). 

Alimentarea motoarelor
 

Alimentarea shield-ului se face prin pinii cu surub VIN si GND. Shield-ul se alimenteaza in functie de necesitatile motoarelor. Daca motoarele accepta o tensiune de cel mult 9V atunci poti utiliza o cutie cu 6 baterii. Tensiunea totala a bateriilor este de 9V dar driver-ul consuma intern intre 2.5 si 4.5V. In acest mod, pe motor, ajunge o tensiune cuprinsa intre 4.5V si 6.5V, suficient cat sa isi indeplineasca functia fara sa il arzi. 

 

Alimentarea placii Arduino
 

Pentru placa Arduino, poti alege sa folosesti o alta sursa de tensiune (cutie de baterii, LIPO, etc), sau poti alege sa folosesti aceeasi sursa de tensiune pe care o folosesti pentru motoare. Este recomandat sa folosesti o alta sursa de tensiune. Daca vei folosi o singura sursa de tensiune, atunci cand bateriile se descarca prea mult, placa Arduino se poate reseta sau senzorii pot genera semnale eronate din cauza ca motoarele necesita un curent prea mare cand pornesc sau cand isi schimba sensul de rotatie.
 

Pentru a folosi doua surse de tensiune, shield-ul se alimenteaza folosind pinii VIN si GND (cei cu surub, partea frontala), iar placa Arduino se alimenteaza fie pe mufa rotunda - de exemplu folosind acest cablu impreuna cu o cutie cu 6 baterii, sau alta modalitate (de exemplu direct prin pinii mama GND si VIN). In aceasta situatie (doua surse de tensiune) NEAPARAT jumper-ul mov trebuie sa fie DECONECTAT pe shield. Altfel, cele doua surse vor debita curent una in cealalta.

Pentru a folosi o singura sursa de tensiune, poti cupla jumper-ul de culoare mov pe shield. In acest fel, tensiunea aplicata pe pinul cu surub VIN ajunge direct prin jumper pe pinul VIN (mama) din placa Arduino. Poti opri placa Arduino apoi prin deconectarea jumper-ului.

 

Conectare cu fire (optiune suplimentara, nu este necesar sa faci asta in mod obisnuit)
 

Shield-ul este gandit sa fie conectat la placa Arduino prin infigere in placa. Nu ai nevoie de fire suplimentare sau alte conexiuni. Daca totusi doresti sa folosesti shield-ul FARA sa il infigi in Arduino (ci sa il pui langa placa Arduino) si sa folosesti fire de conexiune intre cele doua dispozitive, atunci trebuie sa faci conexiunile de mai jos :
 

- pinii digitali 3, 5, 6 si 9 de pe Arduino se vor conecta cu pinii digitali 3, 5, 6 si 9 de pe shield
- pinul 5V (VCC) de pe Arduino se va conecta cu pinul VCC de pe shield
- unul dintre cei doi pini GND aflati intre 5V (VCC) si VIN pe placa Arduino (nu conteaza care) se va conecta cu pinul corespondent de pe shield (GND)
- pinul GND de pe placa Arduino aflat intre AREF si pinul digital 13 se va conecta cu corespondentul lui de pe shield

 

Codul sursa
 

Sugestia noastra este ca primul lucru pe care il faci dupa ce ai asamblat totul sa fie sa rulezi codul de test de mai jos. Ar trebui sa iti invarta motoarele in toate directiile, fiecare directie vreme de o secunda. 
 

Este interesant de remarcat functia "go(int speedLeft, int speedRight)" (iti recomandam sa nu o modifici). Cei doi parametri reprezinta vitezele celor doua motoare (intre -255 si 255, cu o zona moarta intre -100 si 100, aproximativ). Astfel, pentru ca robotul sa mearga cu viteza maxima inainte, trebuie sa apelezi din codul tau "go(255, 255)". Pentru ca robotul sa mearga cu viteza maxima inapoi, apelezi "go(-255, -255)". Pentru ca robotul sa se roteasca, apelezi "go(-255, 255)".

 


int MOTOR2_PIN1 = 3;
int MOTOR2_PIN2 = 5;
int MOTOR1_PIN1 = 6;
int MOTOR1_PIN2 = 9;

void setup() {
 pinMode(MOTOR1_PIN1, OUTPUT);
 pinMode(MOTOR1_PIN2, OUTPUT);
 pinMode(MOTOR2_PIN1, OUTPUT);
 pinMode(MOTOR2_PIN2, OUTPUT);
 Serial.begin(9600);
}

void loop() {
  go(255,-255);
  delay(1000);
  go(-255,-255);
  delay(1000);
  go(-255,255);
  delay(1000);
  go(255,255);  
  delay(1000);
}

void go(int speedLeft, int speedRight) {
 if (speedLeft > 0) {
  analogWrite(MOTOR1_PIN1, speedLeft);
  analogWrite(MOTOR1_PIN2, 0);
 } 
 else {
  analogWrite(MOTOR1_PIN1, 0);
  analogWrite(MOTOR1_PIN2, -speedLeft);
 }
 
 if (speedRight > 0) {
  analogWrite(MOTOR2_PIN1, speedRight);
  analogWrite(MOTOR2_PIN2, 0);
 }else {
  analogWrite(MOTOR2_PIN1, 0);
  analogWrite(MOTOR2_PIN2, -speedRight);
 }
}


Descarca tutorial in format PDF

 

Proiect WiFi Car

Proiect WiFi Car Revolutions (partea I)

Proiect WiFi Car Revolutions (partea a IIa)

Arduino uda ghivecele cu flori

Norul uda ghivecele cu flori

 

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Achizitie neverificata

Alexandru Negura,

Buna seara! Am si eu acest driver de motoare si m-ar interesa daca exista posibilitatea sa activez/dezactivez pinii enable, existenti pe acest driver in varianta normala (nu cu shield). Incerc sa fac flexy-bot-ul (cu 4 motoare) sa ia curbe in timp ce merge si as avea nevoie de franare din inertie, nu franare brusca. Asta ar insemna ca atata timp cat tasta dreapta sau stanga sunt apaste, motoarele de pe o anumita parte sa fie oprite, dar nu franate. Vreo idee de cum as putea sa fac acest lucru?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Bogdan Nu prea cred ca are vreo legatura cu driver-ul. Ca test, scoate driver-ul, pune-l pe masa, si conecteaza direct la pinii Arduino ceea ce conectai inainte la driver. Vezi daca se intampla la fel. Sunt destul de convins ca raspunsul va fi afirmativ. Viorel

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Bogdan,

Tin sa anunt ca si in cazul in care alimentez arduino separat(adica cu jumper-ul scos) tot acelasi lucru se intampla.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Bogdan,

Am si eu o intrebare: am driver-ul alimentat la un acumulator de 12v. Orice conectez la cele 6 perechi de pini 5v-GND dedicati(cei de pe driver), regulatorul de pe arduino incepe sa se incinga foarte rau. Care ar fi problema? multumesc

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Adrian Pop,

Buna ziua! Am achizitionat acest shield acum ceva timp si l-am folosit cu Arduino. Acum am nevoie sa il folosesc cu un Atmega324. Vcc-ul mircocontroller-ului este de 3.3V. Shield-ul si microcontroller-ul sunt alimentati separat. Ideea este ca shied-ul nu functioneaza stand-alone. Daca il infig in placa de Arduino, desi are inca alimentare separata (si jumper-ul pus, e o baterie de 9V acolo), merge. Ce imi scapa? Am inteles ca ar trebui cumva conectati pinii GND ai shield-ului? Este posibil sa obtin ceea ce vreau, fara sa transform semnalul de 3.3V de la atmega inapoi in 5V? Multumesc!

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Alex Doar daca vrei sa controlezi si viteza. Daca vrei sa mearga la full-speed si sa controlezi doar directia, merge si fara PWM. Viorel

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Alex Doar daca vrei sa controlezi si viteza. Daca vrei sa mearga la full-speed si sa controlezi doar directia, merge si fara PWM. Viorel

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Alex,

Trebuie neaparat folositi pinii PWM, nu-i asa?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Dani Da, se poate utiliza cu bateriile mentionate de tine. Viorel

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Dani,

Se poate utiliza cu baterii 18560?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@stefan Tensiunea maxima suportata este de 48 de volti, insa trebuie sa fii FOARTE atent la puterea disipata pe el. In functie de cat de mult curent tragi, se va incinge. Da-ne un email pe adresa de contact cu ce vrei sa faci si poate gasim o solutie mai buna. Viorel

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

stefan,

Salut, Ce voltaj maxim suporta shield-ul, daca alimentez arduino separat? Multumesc

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Andrei,

2 A pe canal

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Doru,

Ce sarcina suporta shield-ul?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Claudiu Salut Claudiu, Multumim pentru sugestie, am adaugat in pagina produsului informatii privitoare la modul de conectare cu fire. Cel mai probabil in cazul tau este un mic defect de fabricatie, in sensul ca pinii integratului L298 nu sunt taiati la dimensiunea corecta. Te voi contacta telefonic astazi pentru a inlocui shield-ul cu un altul care sa nu aiba aceasta problema. Viorel

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Claudiu,

Salutare, Am observat ca in momentul in care conectez sheild-ul deaspura placi arduino uno se produce un scurt pe pinul VCC de la conectorul ICSD cu un pin de pe driverul L298 cea ce duce la o functionare necorespunzatoare a driverului. Deasemenea ar fi frumos daca in descrerea produsului ar aparea faptul ca pini de GND trebuie conectati impreuna si pinul de 5V trebuie legat la 5V. Asta ar ajuta mult pentru cei care nu folosesc sheild-ul direct peste placa de arduino, sau in cazul meu cand se produce un scurt daca sheildul e conectat deasupra placi si trebuie folosite cabluri. Multumesc

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Dan Costea,

Un tanc realizat cu acest shield: https://www.youtube.com/watch?v=4RB6rdbXIFU Lista completa de componente + codul e in descrierea din youtube. Ca observatie: dupa aproximativ un minut de functionare, partea metalica a shield-ului se incalzeste foarte tare. Bateriile (6) tin foarte putin. E normal?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Dan,

Am gasit problema => am inlocuit cutia de 4 baterii cu una de 6 baterii, acum merge ok (nu a fost o problema de persistenta a codului pe placa ci de alimentare...).

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Dan,

am scris mai jos: "programul pare a ramane persistent pe placa arduino" => am vrut sa scriu: "programul pare a NU ramane persistent pe placa arduino".

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Dan,

Buna, am conectat shield-ul pe un arduino mega 2560, comand doua motoare din kitul https://www.robofun.ro/kit-roboti/kit-robot-senile, la care am adaugat si un senzor de distanta digital Sharp GP2Y0D810Z0F si un buton brick (pt. pornirea/oprirea motoarelor). Alimentez shieldul cu 4 baterii AA. Am jumperul shieldului pus. Totul functioneaza perfect atata timp cat am conectat arduino la PC (tancul porneste si se opreste de la buton, tine cont de senzor, etc). Dar daca scot cablul USB din placa, programul pare a ramane persistent pe placa arduino. Ce imi scapa? Cum fac programul sa ramana persistent pe arduino si tancul sa funtioneze doar pe baterii?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Andrei 30 grame.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Andrei,

Care e greutatea totala a driverului ?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Elena Ar putea fi o problema de alimentare. Daca alimentati cu o baterie de 9 V, nu aveti destul amperaj. Este necesar sa alimentati cu o cutie de 6 baterii, ca in tutorialul video. Daca deja faceti asta, puteti deschide un ticket de garantie, il trimiteti apoi la noi, il verificam, si daca este defect il schimbam cu unul nou. Viorel

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Elena,

Buna, Am conectat shield-ul, insa doar unul din motoare functioneaza. Am schimbat canalele de pe shield si observ ca doar unul dintre canale functioneaza, deci de aceea doar unul din motoare se invarte.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Andrei,

Puteti sa imi dati linkul servomotorului ?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Dragos,

@Andrei multumesc pentru raspuns. Scuzati exprimarea gresita... este vorba doar de mana, de miscarile de la nivelul falangelor. Eu zic ca este suficient cat sa indoaie degetele. Ca alimentare pot folosi o sursa de PC - iesirea de 5V? Acolo am undeva intre 15-20A, suficient zic eu. Un servo A0090 ce curent va lua? nu prea gasesc specificatii oficiale (ciudat motorul....). Va multumesc pentru ajutorul oferit. Stima!

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Andrei,

Nu. Acesta este un shield pentru motoare dc. Dv vreti sa comandati motoare servo. In principiu nu aveti nevoie de niciun shield. Arduino are 6 porturi PWM. Singura problema pe care trebuie sa o rezolvati este alimentarea motorului. Aceasta alimentare nu poate sa treaca prin Arduino. Mai aveti o problema cu motorul . Credeti ca motorul ridica bratul ? Daca mai aveti nelamuriri puteti sa ne sunati la numarul de telefon de pe site.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Dragos,

Salutari domnilor, doresc sa realizez un brat robotic controlat de 5 servo motoare A0090. Se pot suprapune 3 shielduri de acest tip pentru a putea avea controlul simultan la toate cele 5 motoare? Voi putea face programarea pentru fiecare motor in parte?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Flavius,

Pentru oricine vrea sa folosească placa cu altceva decat arduino , toți pini de ground trebuie legați la ground-ul bateriei si al microcontroler-ului si pin-ul numit 5v+ trebiue legat la pozitivul bateriei (ambele pin-uri de enable sunt legate la acel pin)

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Valentin,

@Viorel Multumesc frumos pentru informatii am rezolvat problema :D, aveam nevoie pentru a face un regulator PID insa am reusit si fara.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Valentin Pinul de enable nu este expus pe placa, nu ai cum sa te legi direct la el. Singura varianta pe care o vad este sa tai pinul integratului L298, pinul de enable, si sa te lipesti pe el. Nu este simplu. Esti absolut sigur ca ai nevoie de pinul de enable si fara el nu poti ? Viorel

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Valentin,

Salutare, Vreau sa comand viteza motoarelor cu alta placa decat arduino. Pt acest lucru am nevoie de pinii de enable. Am inteles ca sunt legati impreuna (pt proiectul meu nu ar fi o problema), intrebarea mea este unde ma pot lega la pinul de enable?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Vlad Nu l-am testat personal cu ultima varianta de Arduino Mega, dar ar trebui sa fie OK. Verifica daca nu cumva pinii integratului L298 ating cei sase pini ISP. Daca este cazul, trage shield-ul un pic in sus ca sa nu mai atinga, sau izoleaza pinii cu ceva.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Vlad,

Driverul este compatibil cu ultima versiune Arduino Mega? Am incercat sa conectez driverul la Arduino, iar ledul de la Arduino s-a stins. Daca este compatibil, cum sa fac legaturile?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Dragos Mihai,

In cazul atasarii modulului Bluetooth Mate pe driver, observ ca este scris faptul ca Serial-ul porneste pe pinii 2 si 4. Asadar, codul ar trebui sa arate asa? int bluetoothTx = 2; int bluetoothRx = 4; SoftwareSerial bluetooth(bluetoothTx, bluetoothRx);

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Simy Da, sunt incluse. Deschide te rog un ticket ca sa avem datele tale de livrare si le vom trimite cu transport gratuit - http://robofun.ro/helpdesk/open.php#problema-livrare Viorel

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Daniel Da, dar se va incinge foarte tare si nu va rezista mult. Poate daca folosesti radiator si un cooler care sa sufle pe ventilator sa fie ceva mai OK. In general, pentru motorul tau eu as pune un driver de vreo 5-6 amperi, ca sa stea rece in timpul functionarii. Viorel

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Daniel,

Se poate conecta un motor de 6v si 1.6 amp? Sa mearga la puteres maxima?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Simy,

Intreb pentru ca, daca in descrie e scris corect, mie imi lipsesc din COMANDA.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Simy,

Buna ziua! Dupa cum scrie la descriere si dupa imaginea ce descrie produsul se pot vedea " doua barete mama cu 6 pini fiecare pentru alimentarea senzorilor direct din shield, o bareta cu 6 pini mama in unghi pentru montarea conectorului Bluetooth si doi pini tata si un jumper pentru alimentarea robotului folosind o singura sursa de tensiune" si mai scrie in descriere ca "Aceste elemente de conectare nu sunt montate pe shield in varianta obisnuita", dar nu zice ca lipsesc. Intrebarea e : pachetul contine beretele si jumper-ul ilustrat in imagine ?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Insearch Nu se pot controla motoare asa de puternice cu acest driver. Iti recomand un driver mai puternic. Iti sugerez sa alegi unul de cel putin 5-6 amperi ca sa fii in zona de siguranta.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Insearch,

Se poate controla si un motor de 3,3A? Ma refer la o legare in paralel a iesirilor. In specificatii am gasit "Poate controla motoare care necesita cel mult 2 Amperi". E vorba de 2 x motor de 2A?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Vlad Da, fara probleme merge si cu motoare MG-6-48. Viorel

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Vlad,

Merge si pe Motoare MG-6-48?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Catalin Da, shield-ul este compatibil cu Arduino Leonardo.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Catalin,

Shield-ul este compatibil cu Arduino Leonardo?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Iulian Motorul se invarte incepand cu 3 V pana pe la 6 V. Valoarea "100" corespunde cu 3 V si 255 cu aprox 6V. Daca ai nevoie de viteze mai mici, schimbi motor cu unul care are o rata de transfer mai mare.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Iulian,

@Viorel Daca am nevoie de o viteza intre -100 si 100 ce ar trebui sa fac? Proiectul la care lucrez eu implica un robot care se ghideaza dupa sursa de lumina si chiar am nevoie sa se miste mai incet. Minimul la care se misca este -150/150. De ce nu merge mai jos de ata? Ce reprezinta acea "zona moarta" intre -100/100? Cum pot sa lucrez si in acea zona? Am mare nevoie sa se miste mai lent!

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Iulian Nu ai nevoie de Stepper.h, acest shield este pentru motoare de curent continuu. Poti modifica viteza din codul de pe site. Acolo unde scrie "255" sau "-255" pui o alta valoare mai mica.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Iulian,

Cum pot configura viteza de rotatie, adica daca vreau sa se miste mai lent sau mai rapid? Am nevoie de libraria: Stepper.h? sau pot si din codul de pe site? Multumesc!

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Alex ,

Poate sa fie driverul stricat sau sa nu îmi facă contact

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Andrei,

In cazul tau nu trebuie sa depasesti 9V.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

alex,

pana la cati volti suporta placa

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

alex,

k si de exemplu daca imi schimb bateriile o sa imi mearga in sens opus,cum sa fac sa mearga doar intr-un sens.Si mai am o problema cand copiez schita in programul arduino tot imi da o eroare si imi zice ca fisierul sau documentul meetandroid cu exista sau nu este in acest domeniu cetrb sa fac in acest caz?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Andrei,

Bateria de 9V are foarte putin curent in ea.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

alex,

pai deabea ieri leam cumparat

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

alex,

domnule @viorel puteti sa imi raspundeti si mie

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Andrei,

Banuiesc pentru ca bateria nu mai are curent. Alimenteaza doar un motor la un moment dat.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

alex,

si jumper-ul este pus si se alimenteaza si de la laptop

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

alex,

am o intrebare de ce nu imi merge amandoua motoare am o cutie de viteze tamiya si acest driver si imi functioneaza doar un motor am cuplat bateriile de 9v si cele 2 motoare dar doar primul motor imi merge,inainte mia mers amandoua dar in sens opus si acum imi merge doar unu.Se poate sa nu imi faca contact sau care ii problema

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Adrian 1. Nu, daca motoarele nu se invart, este OK. Si daca se invart este OK, dar este posibil ca perturbatiile sa afecteze comunicatia si sa nu faca upload. 2. In cazul shield-ului de fata sunt folositi 4 pini, eu zic ca e mai bine ;) In afara pinilor declarati in codul sursa, restul sunt liberi (infigi senzori in ei asa cum ai infige in Arduino). 3. Pe motoare vor ajunge ca 7.5 V daca alimentezi cu 9V.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Adrian,

Am 3 intrebari referitoare la produs: 1) trebuie sa scot shield-ul atunci cand programez arduino? (nu imi dau seama daca interactioneaza cu arduino chiar daca shield-ul nu este alimentat. 2) din cate am mai citit, sunt unele variante de driver L298 care se conecteaza prin 6 pini la arduino ( 4digitali + inca 2 analogici), respectiv 2 pini pt directie si unul pentru viteza (pt fiecare motor) Ma puteti ajuta cu cateva detalii, pt a intelege diferanta si procesul de funtionare a shield-ului. Avantajul e clar inteles, raman 2 pini liberi pe arduino :) 3) cum pot calcula tensiunea de alimentare a motoarelor Ex. Daca alimentez cu 9v… va fi 9v sau 9v - consum integrat? Multumesc tare mult pentru ajutor!

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Adrian,

Problema a fost rezolvat. Unu din pinii integratului de pe shield atingea, un pin de pe arduino. Solutia este simpla, izolarea (ex. Cu un jumper) a pinului de pe arduino.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Adrian Ar ajuta niste poze puse pe forum. Sau daca nu, deschide un ticket de garantie si trimite-l sa il investigam.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Adrian,

Buna ziua, am achizitionat de curand un astfel de shield. Insa din pacate nu functioneaza. Arduino uno + shield-ul cu pricina + 2 motoare + codul sursa de pe site+ alimentare cu 9v pt shield si usb pt arduino. Rezultatul… se misca doar un motor (o singura directie). O alta problema ar fi ca nu se alimenteaza si placa arduino daca adaug si jumper-ul (o cutie cu 6 baterii = 9v) Am varificat si toate legaturile sunt corecte. Pareri/sfaturi?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Andrei,

Nu Va sugerez : https://www.robofun.ro/mecanice/driver/driver_dc/pololu-drv8835-dual-motor-driver-kit-for-raspberry-pi-b-

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Vlad,

Functioneaza pe Raspberry PI?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Daniel,

@Viorel Am gasit problema. Unul din pinii integratului din driver atingea dupa conectare pe unul dintre cei sase pini de pe Arduino si probabil intra protectia de supracurent pe USB. Am rezolvat si acum merge cu tot cu motoare.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Daniel,

@ Viorel Am alimentat driverului si Arduino cu o singura sursa de baterii de 9V, cu jumperul mov conectat. Driverul este folosit pentru o cutie Tamila. Am aceasi problema si cu motoarele deconectate.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Daniel Inseamna ca ceva ai facut gresit in zona driver-ului. Ca sa te pot ajuta, trebuie sa imi dai mai multe detalii. Viorel

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Daniel,

Nu mai pot face upload, COM-ul dispare din menu, cu driverul conectact. Daca il scot din placa Arduino, functionalitatea revine.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Anderi,

Cum functioneaza pinii(m1a,255 si m1b 0 ca sa pornesc motorul 1?) Am incercat programul de test dar nu s-a miscat nimic. int m1A=3; int m1B=5; void setup(){ pinMode(m1A,OUTPUT); pinMode(m1B,OUTPUT); } void loop(){ digitalWrite(m1A,HIGH); digitalWrite(m1B,HIGH); delay(300); digitalWrite(m1B,LOW); delay(300); digitalWrite(m1B,HIGH); digitalWrite(m1A,LOW); delay(300);}

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Stefan Da, are. L298 ESTE un h bridge. Nu mai ai nevoie de nimic in plus pentru a schimba sensul unui motor (vezi tutorialul video din pagina).

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Stefan,

Salut!As vrea sa stiu si eu daca shield-ul are cumva incorporat h bridge si daca pot sa schimb polaritatea unui motor doar cu shield-ul si cu arduino sau mai este nevoie si de altceva? Mersi!

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Stefan,

Salut! As vrea sa stiu daca shield-ul are incorporat h bridge si daca pot schimba si polaritatea unui motor cu acest shield impreuna cu arduino sau mai este nevoie si de altceva? Mersi!

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Ionut Tehnic se poate, dar nu se merita. Nu vei obtine niciodata performantele unui driver dedicat pentru motoare pas cu pas (de exemplu Black Edition). Daca vrei neaparat cu L298, sunt ceva exemple pe Google : https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#sourceid=chrome-psyapi2&ie=UTF-8&q=l298%20stepper

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Ionut,

Aceeasi intrebare ca Alex: se poate actiona si un motor pas cu pas cu acest driver ? Nu se poate din punct de vedere hardware sau nu exista functiile in soft ?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Catalin,

Salut Viorel, am reusit sa pornesc ambele motoare, cu o alimentare separata de 5V cu GND-urile descrise de tine legate intre ele. As avea o sugestie, daca voi sunteti producatorii, sa puneti pinii de enable pentru motoare pe un jumper, sa nu fie legati direct din circuit, pentru ca se consuma 8 - 9 mA degeaba cand nu se folosesc motoarele. Probabil intentia a fost sa scutiti doi pini de pe Arduino dar consumul de energie este foarte important cand dispozitivele se alimenteaza de la baterie.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Dobre Mihai Da, poti comanda chiar doua motoare micrometal in acelasi timp :)

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Dobre Mihai,

Pot comanda un micro-metal motor cu acest shield ?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

@Catalin, Pinii de enable sunt legati la 5V. Problema sunt pinii de GND. TOTI trebuie legati la GND, si cei doi de langa VCC si celalalt din partea opusa, de langa pinul digital 13.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Catalin,

Aveti o schema pentru aceasta placa? Nu intentionez sa o folosesc cu arduino iar cand o testez si ii dau 5V sa zicem pe unu din pinii 3, 5, 6, 9 nu se intampla nimic. Alimentez doar VIN si GND cu 12 volti iar motoarele sunt conectate. Ma intereseaza sa stiu ce se intampla cu pinii 11 (Enable B) si 6 (Enable A) de pe L298, pentru ca banuiesc ca asta ar fi problema.

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Alex,

Cu driverul asta, se poate comanda un motor stepper?

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Viorel [ROBOFUN],

Dar este corect :) 78 RON este EXACT ca in poza de produs, adica cu pinii de shield Arduino si pinii cu surub pentru alimentare si motoare lipiti de noi, iar restul de pini nelipiti. +9 RON este lipirea tuturor pinilor (adica cele doua barete de alimentare mama cu 6 pini, pinii tata, si bareta pt bluetooth). Viorel

Raspunde

A fost util acest review?

Achizitie neverificata

Rares,

Vedeti ca la optiuni ati scris: Nu, vreau exact ca in poza. sau Da, cu toti pinii lipiti(9RON+) Modificati la prima varianta VIRGULA deoarece se intelege ca defapt clientul vrea ca in poza doar ca nu costa 9RON :)

Raspunde

A fost util acest review?

Suport clienti Magazinul este deschis luni - vineri, intre orele 11:00 si 17:00.

0731 007 832 contact@robofun.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!