Categorii
   Comanda Direct Furnizor
   Consultanta Tehnica
   Ticket Garantie
   Problema Livrare
   Retur Produse
   Feedback
   Verifica Status


RETRAS - SensorShield pentru Raspberry PI - V3

RETRAS -  SensorShield pentru Raspberry PI - V3
Cod Produs: RAS-04
Acest produs nu mai face parte din oferta Robofun pentru ca a aparut o versiune mai noua.
Stoc :1 buc
Pret: 40 RON (TVA inclus)
Bareta pini mama 2x13:


Acest produs nu mai face parte din oferta Robofun. Va recomandam ca inlocuitor Sensor Shield V4 pentru Raspberry Pi​

https://www.robofun.ro/sensor-brick-pentru-raspberry-pi​

 

 

 

 

 

Tocmai ai primit noua ta placa Raspberry PI si vrei sa extinzi gama proiectelor pe care le poti aborda ? Atunci ai nevoie de SensorShield, care iti permite sa conectezi la Raspberry PI orice fel de senzor analogic.  De exemplu, poti masura acceleratii folosind ADXL335, poti masura nivelul de alcool in aerul expirat folosind un senzor MQ3, poti masura concentratiile de gaze GPL, gaz metan, sau monoxid de carbon, poti masura gradul de indoire sau forta de apasare, poti masura distante cu senzori Sharp sau cu senzori ultrasonici, poti masura nivelul de lumina din incapere, temperatura, sau nivelul de umiditate, poti detecta prezenta umana intr-o incapere, sau poti detecta sunetul (ca sa amintim doar o parte dintre aplicatiile posibile).

 

 

 

 

 

Raspberry PI Model B

 

Raspberry PI Model B+

 

 

 

 

 

SensorShield-ul face mai multe lucruri posibile :

1. adauga o noua functionalitate pentru Raspberry PI, anume posibilitatea de a citi semnale analogice (ADC). Raspberry PI nu dispune de aceasta functionalitate asa cum vine din fabrica, el poate citi doar semnale digitale.

2. Iti ofera 6 pini de tip mama pentru alimentarea senzorilor analogici (2 pini sunt conectati la 3.3 V, 2 pini sunt conectati la 5V, iar 2 pini sunt conectati GND). Daca ai nevoie de mai multi senzori folositi simultan, iti recomand un breaboard.

 

 

Placa expune in acelasi timp si toti pinii GPIO ai Raspberry PI (conectorul 2X13, nepopulat).

Astfel, poti avea acces la oricare pin GPIO doresti, si in acelasi timp poti folosi si SensorShield. Pentru conectarea la pinii GPIO in timp ce folosesti SensorShield-ul, iti recomand obareta mama 2X13 . Daca vrei sa lipim noi aceasta bareta, alegedin campul "optiuni disponibile" (dreapta sus) optiunea "Da, bareta 2X13 lipita". Costul acestei operatiuni este de 5 RON (va trebui sa adaugi separat si bareta la comanda ta, acest cost nu include bareta).

Vezi tutorialul de mai jos pentru detalii.

 

Evident, folosind aceasta bareta poti folosi doar acei pini care NU sunt folositi deja de SensorShield. SensorShield-ul foloseste 4 pini GPIO, anume : MOSI, SCK, SP_EN_0, MISO (vezi imaginea de mai jos, pinii taiati cu negru sunt folositi).

 

 

SensorShield se conecteaza la Raspberry PI pur si simplu prin infigere in placa, ca in imaginea de mai sus. Va trebui insa sa urmaresti exact pozitia placii SensorShield in raport cu Raspberry PI (sa NU o montezi invers).

Detaliile complete despre cum se conecteaza senzorii prezentati mai sus la Arduino vei gasi in pagina Kit Senzori pentru Raspberry PI - BASIC  .

 

 

Scrie un review / pune o intrebare in zona de mai jos.

Intrebarea / review-ul tau va fi publicata pe site in cel mai scurt timp posibil (pe langa intrebarile scrise de clienti, cu acest formular mai interactioneaza si unii boti si servicii de spam automate care incearca sa ne vanda Viagra, postari pe care este necesar sa le filtram manual :)
.

Numele tau


Adresa ta de email (nu o vom face publica, nu va fi publicata nicaieri pe site)


Intrebarea / review-ul tau

Rating: Bad           Good


Introdu codul in caseta de mai jos:Robofun © 2018