Descopera principiul functionarii contorului cu trei cifre cu produsul
puzzle mecanic 3D lemn Ugears Contor care vine cu un ghid de studiu de buzunar ce include o poveste de creatie si constructia unui mecanism precum si diferite sarcini captivante. Fa primii pasi in lumea realitatii augmentate (AR) si invata cum se utilizeaza contorul apoi interactioneaza cu acesta prin aplicatia dedicata de la Ugears.
Contorul Ugears este un model educativ, stilizat, ce ofera un ghid de studiu interactiv al acestui mecanism, oferind posibilitatea de a invata bazele si principiile functionarii unui contor. Inregistreaza sarcini repetitive si face parte din odometru. Modelul are trei mecanisme cilindrice, numerotate de la 0 la 9, si o cruce malteza. Combinatia permite vizualizarea unei caracteristici mecanice interesante - miscarea reciproca a butonului la folosirea mecanismului crucei malteze se transforma in miscare de rotatie a mecanismelor cilindrice cu numere.
Contorul ofera doua optiuni pentru inregistrarea datelor: butonul de deasupra si un maner de rotire pe o parte. La apasarea butonului sau intoarcerea manerului, contorul schimba o pozitie. Cand numaratoarea depaseste 9, crucea malteza prinde urmatorul cilindru de inregistrare si il adauga la numaratoare. In concluzie, afisajul cu trei pozitii al contorului poate inregistra valori de la 1 la 999. Poti deschide fateta contorului pentru resetare manuala.
Incearca sa contorizezi pasii in drum spre casa, ori numarul persoanelor pe care le intalnesti la o plimbare prin parc, sau chiar numarul de masini albastre din zona casei tale in decurcul unei ore. Poti contoriza treptele de acasa, de la scoala sau de la casa unui prieten. Contorul, ca element-cheie din mecanismul odometrului, a fost inventat de matematicianul si inginerul Hero al Alexandriei, care a trait intre anii 10-70 d.H. in Grecia Antica. Acest contor masura lungimea drumului contorizand numarul de rotatii ale rotii. Mai tarziu, contorul a fost imbunatatit si completat cu un reductor care reducea numarul rotatiilor respectivei roti in functie de sistemul de masurare (mile, ligi, kilometri) si arata putine informatii pe afisaj.
In ziua e azi, aceste dispozitive sunt utilizate pentru contorizarea numarului de pasageri, vizitatori la evenimente, masini care trec prin anumite puncte de verificare, seturi si scoruri in sport, elemente intr-o linie de prouctie si altele.
Specificatii:
- Natural: Realizat din materiale lemnoase
- Mecanic: Modelele produc miscare
- Fara lipici: Asamblare fara lipici sau chimicale
- Auto-asamblat: Piesele sunt deja taiate si gata de asamblare
- Educativ: Perfect in proiectele de familie cu invatare STEM practica
- Dimensiune model: 13.5 x 6.5 x 12.2 cm
- Dimensiune cutie: 20.5 x 18.8 x 6.3 cm
- Numar de componente: 157
- Timp estimat de asamblare: 1-2 ore
Linkuri: