Ce are dimensiunea unui card de credit si poate rula CircuitPython, MakeCode Arcade sau Arduino chiar si atunci cand nu ai buget mare? Ei bine,
placa dezvoltare Adafruit PyBadge LC reprezinta solutia comasarii a cat mai multor functii intr-o placuta dreptunghiulara, de numai 8.7 cm x 5.4 cm, pentru a crea o placa de dezvoltare completa, ce ofera o multime de posibilitati. PyBadge este o placuta compacta, de marimea unui card de credit, alimentata de chip-ul ATSAMD51, cu 512KB flash si 192KB RAM. Se adauga 2MB flash QSPI pentru stocarea fisierelor - la indemana pentru imagini, fonturi, sunete si jocuri.
Aceasta este versiunea economica a Adafruit PyBadge dar functioneaza foarte bine cu MakeCode Arcade, CircuitPython sau Arduino. Versiunea LC are acelasi chip de procesare, flash QSPI, comutator on/off, butoane, buzzer, senzor de lumina si circuit de baterie. Nu are, insa, terminatii Feather, conectori JST STEMMA, accelerometru LIS3DH say conexiune de difuzor optionala. In loc de 5 NeoPixeli, exista numai unul, in partea centrala. In partea frontala ai un afisaj TFT color, de 4.6 cm, cu o rezolutie de 160 x 128 pixeli si lumina de fundal cu reglarea intensitatii, iar datorita suportului DMA, actualizarile sunt foarte rapide. Exista, de asemenea, opt butoane superioare din silicon pe care se poate apasa. Aceste butoane sunt aranjate astfel incat sa simuleze o consola de mana, cu D-pad, 2 butoane de selectare a meniului si 2 butoane de a foc-actiune. De asemenea, exista si un LED NeoPixel in partea frontala pentru urmarirea activitatii. Pentru partea senzoriala, exista un senzor de lumina orientata in fata. Pentru efectele sonore, exista un difuzor-buzzer.
Poti alimenta
placa dezvoltare Adafruit PyBadge LC de la orice baterie LiPoly. Un comutator on-off economiseste energie cand placa nu este in operare. De asemenea, o poti alimenta printr-un port microUSB si astfel se va incarca si bateria atasata.
Pentru programarea placii, ai mai multe optiuni: MakeCode Arcade este cea mai simpla cale pentru incepatorii in crearea jocurilor. Poti trage si lasa blocurile sau incarca jocurile prin bootloader-ul de disc. Cu CircuitPython poti face grafice, reda fisiere Wave si imprima text in orice font - toate acestea in Python. Suportul pentru senzori este foarte mare.
Arduino este la un nivel mai jos, puternic dar mai provocator. Poti folosi Adafruit Arcada pentru a interfata cu partea de hardware si astfel se vor clarifica mai multe detalii precum citirea butoanelor.
Specificatii:
- ATSAMD51J19 @ 120MHz cu 3.3V logica/putere - 512KB flash + 192KB RAM
- 2 MB SPI Flash pentru stocarea imaginilor, sunetelor, animatiilor, etc.
- Afisaj TFT color, de 4.6 cm, 160x128 pixeli, conectat la propriul port SPI
- 8x Butoane pentru control/joc, acoperite cu silicon placut la atingere
- 1x NeoPixel pentru insigna
- Senzor de lumina montat invers pentru orientare in fata
- Mini difuzor buzzer
- Port baterie LiPoly cu capacitate de reincarcare
- Port USB pentru incarcarea bateriei, programare si depanare
- Buton de resetare
- Comutator on-off
- Dimensiuni: 85.7mm x 54.6mm x 10.0mm
- Greutate: 25.7g
Linkuri: