Adafruit Adafruit RP2040 CAN Bus Feather with MCP2515 CAN Controller - STEMMA QT

177,00 Lei 164,61 Lei
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1 - 3 zile lucratoare

Cod Produs: 00006145 Ai nevoie de ajutor? +40 373 813 088
La achizitionarea acestui produs primiti 8 Lei pentru comenzile viitoare
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Daca doresti sa incepi rapid cu interfatarea bus-ului CAN, fara a fi necesara lipirea, Feather-ul nostru Adafruit RP2040 CAN Bus vine gata-de-folosit cu un microcontroller, un chipset CAN si blocuri de terminale pentru satisfactie imediata. Controlerul utilizat este MCP25625 (aka un MCP2515 cu transceiver incorporat), un chipset extrem de popular si bine sustinut, care are drivere in Arduino si CircuitPython si necesita doar un port SPI si doua pini pentru selectarea cipului si IRQ. Foloseste-l pentru a trimite si primi mesaje in format standard sau extins la pana la 1 Mbps.

 

Feather este specificatia placii de dezvoltare de la Adafruit, si, ca si numele sau, este subtire, usor si te lasa sa zbori! Am proiectat Feather pentru a fi un nou standard pentru nucleele de microcontrolere portabile. Avem alte placi in familia Feather, verifica-le aici.

 

CAN Bus este un standard de retea la scara mica, proiectat initial pentru masini si, da, autobuze, dar acum este utilizat pentru multe retele de robotica sau senzori care au nevoie de o raza de actiune si o adresare mai bune decat I2C si care nu au pinii sau capacitatea de calcul pentru a vorbi pe Ethernet. CAN este diferential de 2 fire, ceea ce inseamna ca este bun pentru distante lungi si medii zgomotoase.

 

Mesajele sunt trimise la o rata de aproximativ 1Mbps - setezi frecventa pentru bus si apoi toti 'aderentii' trebuie sa o potriveasca, si trebuie sa aiba o adresa inainte de pachet astfel incat fiecare nod sa poata asculta mesaje doar pentru el. Nodurile noi pot fi atasate usor deoarece trebuie doar sa se conecteze la cele doua linii de date oriunde in reteaua partajata. Fiecare dispozitiv CAN trimite mesaje oricand doreste, si datorita unor codificari inteligente de date, poate detecta daca exista o coliziune de mesaje si retransmite mai tarziu.

Am adaugat cateva extra-uri frumoase la acest Feather pentru a-l face util in multe scenarii comune CAN:

Generator de tensiune de 5V cu pompa de sarcina, astfel incat, chiar daca rulezi 3.3V pe o placa Feather, va genera un 5V curat frumos, asa cum este necesar transceiverului intern. Bloc de terminale de 3,5 mm lipit pentru acces rapid la liniile de date High si Low, precum si un pin de ground, fara nici o lipire. Rezistor de terminare de 120 de ohmi pe placa, poti elimina usor terminarea prin taierea jumperului marcat TERM de pe partea de sus a placii. Pinii de control CAN CS, Reset, Int, standby conectati intern, astfel incat sa poti folosi orice FeatherWing fara conflicte de pini. In inima Feather se afla un cip RP2040, cronometrat la 133 MHz si la o logica de 3.3V, acelasi folosit in Raspberry Pi Pico. Acest cip are o mare cantitate de 8 MB de FLASH QSPI incorporat si 264K de RAM! Chiar este loc ramas pentru un conector STEMMA QT pentru conectarea plug-and-play a dispozitivelor I2C.

Pentru a-l face usor de utilizat pentru proiectele portabile, am adaugat un conector pentru oricare dintre bateriile noastre de polimeri de litiu de 3,7V si incarcarea incorporata a bateriei. Nu ai nevoie de o baterie, va functiona perfect direct de la conectorul USB Type C. Dar, daca ai o baterie, o poti lua cu tine, apoi conecteaza USB-ul pentru a reincarca. Feather va trece automat la alimentare USB cand este disponibila.

 

Iata cateva specificatii utile! Primesti:

Masura 2.0" x 0.9" x 0.28" (50.8mm x 22.8mm x 7mm) fara capetele lipite in Lumina ca o pana (mare?) - 6.3 grame RP2040 32-bit Cortex M0+ dual core ruland la ~133 MHz @ 3.3V logica si alimentare 264 KB RAM 8 MB cip FLASH SPI pentru stocarea fisierelor, imaginilor si codului de stocare CircuitPython/MicroPython. Fara EEPROM O multime de GPIO! 21 x pini GPIO cu urmatoarele capacitati: Patru ADC-uri de 12 biti (unul mai mult decat Pico) Doua I2C, doua SPI si doua periferice UART, etichetam una pentru interfata 'principala' in locatiile standard Feather 16 x iesiri PWM - pentru servomotoare, LED-uri, etc Incarcator incorporat de lipoli de peste 200mA cu LED indicator de stare de incarcare Pin #13 LED rosu pentru clipirea generala NeoPixel RGB pentru indicatie full-color. Conector STEMMA QT incorporat care iti permite sa conectezi rapid orice dispozitive Qwiic, STEMMA QT sau Grove I2C fara lipire! Atat butonul de resetare, cat si cel de selectare a bootloader-ului pentru reporniri rapide (nu este nevoie de deconectare-reconectare pentru a relansa codul) Conectorul USB Type C iti permite sa accesezi bootloader-ul USB ROM incorporat si debugging-ul portului serial Regulator de 3.3V cu iesire de curent de varf de 500mA si pin de activare a alimentarii 4 gauri de montare Cristal de 12 MHz pentru cronometrare perfecta. Circuit de suport pentru bus CAN utilizand interfata SPI Vine asamblat si testat, cu unele capete. Vei avea nevoie de un fier de lipit pentru a atașa capetele pentru instalarea pe Feather. Capetele de stivuire iti vor permite sa pui un alt FeatherWing deasupra.

 

Link producator

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Email tehnic si cereri de oferta B2B: contact@robofun.ro

+40 373 813 088 info@robofun.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!