Categorii
   Comanda Direct Furnizor
   Consultanta Tehnica
   Ticket Garantie
   Problema Livrare
   Retur Produse
   Feedback
   Verifica Status


Stabilizator de tensiune cu suntare, ajustare fina HV, 4.10Ω, 15W

Stabilizator de tensiune cu suntare, ajustare fina HV, 4.10Ω, 15W
Cod Produs: SRS-206 464
Stoc :1 buc
Pret: 49 RON (TVA inclus)
Cantitate:  

Stabilizatorul de tensiune cu suntare poate sa protejeze sursele de alimentare la socurile de tensiune generate de controlorii de motor la care sunt conectate. Aceasta versiune are un punct cu precizie ajustabila intre 4V si 35V, o rezistenta de suntare de 4.10Ohm si 32 rezistoare de suntare SMT ce populeaza ambele parti ale PCB.

Majoritatea controlorilor de motor intampina scenarii (de obicei la incetinirea unui motor) unde energia unui motor se intoarce la sursa de alimentare. Acea sursa este, de obicei, o baterie care tolereaza curentul din ea, iar curentul invers poate fi o caracteristica de “franare regenerativa” bine-venita, care extinde viata totala a bateriei. Totusi, pentru aplicatiile care nu implica baterii, curentul invers poate fi o problema atunci cand sursa de alimentare nu face fata cum trebuie curentului. In unele cazuri, tensiunea poate creste pana la o valoare destul de ridicata pe care sursa de alimentare o poate suporta dar care ar putea dauna controlorului de motor sau altor electronice alimentate de la aceeasi sursa. In alte scenarii, sursele de alimentare au caracteristici de protectie la supratensiune, ce detecteaza cand tensiunea de iesire creste, moment in care intrerup sursa de alimentare. Cea mai usoara solutie pentru aceasta problema este, adesea, un limitator de voltaj tranzitoriu, sau diode TVS.

Dioda TVS este o dioda zener mare, optimizata sa suporte socuri mari de curent. Din pacate, diodele TVS nu au o toleranta destul de buna la utilizarea cu sursele de alimentare ce au protectie de supratensiune. De exemplu, o sursa de 12V poate avea toleranta 5%, insemnand ca tensiunea de iesire poate atinge 12.6V, astfel ca dispozitivul de protectie nu trebuie sa scada sub 12.6V. Daca protectia de supratensiune este declansata de o deviatie de 15%, orice soc de tensiune trebuie tinut sub 13.8V. Majoritatea TVS-urilor de baza nu au toleranta destul de buna ca sa asigure operarea in acea fereastra.

Stabilizatoarele cu suntare de la Pololu sunt create special pentru astfel de scenarii, avand valori fixe, cu acuratete de ±3% pentru unele tensiuni comune, dar si versiuni ajustabile pentru a suporta orice tensiune intre, aproximativ, 5V si 35V. Pentru a utiliza stabilizatorul cu suntare, instaleaza-l de-a lungul (in paralel) sursei tale de alimentare. In conditii normale, tensiunea de alimentare ar trebui sa fie sub punctul setat al stabilizatorului cu suntare, iar stabilizatorul ar trebui sa traga curentul de repaus mai mic de 0.5mA. Totusi, orice soc electric peste limita stabilita va face ca regulatorul cu suntare sa traga semnificativ mai mult curent, disipand energie si limitand gradul de schimbare a tensiunii.

Specificatii:

  • Dimensiune: 0.80" × 1.125" × 0.33" 
  • Greutate: 3.1 g
  • Tensiunea minima de iesire: 4 V(1)
  • Tensiunea maxima de iesire: 35 V(1)
  • Rezistenta de suntare: 4.10 Ohm
  • Putere: 15 W (2)
  • Curent maxim de repaus: 0.5 mA

Nota:

  1. Tensiunea de iesire este stabilita de un potentiometru de precizie cu 12 trepte, incorporat.
  2. Capacitatea medie de suportare a puterii pentru pana la cateva secunde.

Linkuri:

Scrie un review / pune o intrebare in zona de mai jos.

Intrebarea / review-ul tau va fi publicata pe site in cel mai scurt timp posibil (pe langa intrebarile scrise de clienti, cu acest formular mai interactioneaza si unii boti si servicii de spam automate care incearca sa ne vanda Viagra, postari pe care este necesar sa le filtram manual :)
.

Numele tau


Adresa ta de email (nu o vom face publica, nu va fi publicata nicaieri pe site)


Intrebarea / review-ul tau

Rating: Bad           Good


Introdu codul in caseta de mai jos:Robofun © 2019